• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Céklás fészek

Hozzávalók

Tészta

  • 1 közepes cékla (kb. 20–25 dkg)
  • 1,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 8 ek Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 2 tk kakaópor
  • 5 dkg őrölt mandula

Krém

  • 50 dkg sajtkrém
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 2 ek céklalé
  • fél citrom facsart leve
  • 2 cs nyuszidrazsé

Elkészítés

A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat a tojással és a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, a mandulát, csipet sót és végül a céklát. A formát vajjal kikenjük és beleöntjük a tésztát, majd 180 fokos sütőben 50 percig sütjük.

A sajtkrémet a cukorral, a céklalével, a citromlével és a joghurttal összekeverjük. A süteményt a formából kiborítjuk, késsel félbevágjuk, megkenjük krémmel és kívül is bevonjuk. A közepébe egy kisebb tálkát ültetünk, és ebbe szórjuk a nyuszicukrokat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés-kókuszos tekercs

Tojásmentes rebarbara-eper felfújt

Karácsonyi Cakepops

Sajtfánk

Epres-színes party pancake

Mogyoróvajas szaloncukor

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".