• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Céklás teasütemény

Hozzávalók

  • 15 dkg reszelt cékla
  • 3 db tojás
  • 10 dkg Aranybarna Cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg mazsola
  • 1 dl rum

Elkészítés

A rumban felfőzzük a mazsolát, majd hagyjuk kihűlni benne. Amennyiben nem részesítjük előnyben az alkoholt, úgy vízben is felfőzhetjük. A barna cukrot a tojásokkal sűrű, világos, habos krémmé keverjük. A vajat megolvasztjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a krémes tojáshoz adjuk a vajjal együtt. A céklát megtisztítjuk és almareszelőn lereszeljük (ehhez célszerű kesztyűt használni). A céklát és a mazsolát is a masszához keverjük fakanállal. Egy fém kenyérformát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 45–50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Zöldségekkel azért érdemes dúsítani a süteményeinket, mert ellenállhatatlanul szaftosak lesznek, és ízüket gazdagítja a zöldségek íze.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bécsi fánk

Mákos golyók lekvárral

Nyuszibriósok

Gyors mákos-tejfölös bögrés sütemény

Sósmogyoró-szelet

Mákos vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".