• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Citromos-mentás tarte

Hozzávalók

Adagok száma: 12
Elkészítési idő: 40 perc (hűtési idő nélkül)

A tarte tésztához:

  • 250 g liszt
  • 140 g hideg vaj
  • 70 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 30 g holland kakaó sütéshez
  • 1 csipet só

A citromkrémhez:

  • 150 ml citromlé
  • 175 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 3 tojás
  • 175 g vaj
  • fél bio citrom héja

A tetejére:

  • 1 bio citrom
  • áfonya
  • friss menta
  • ehető virágok

Elkészítés

Tarte tészta:

A vajat apró kockákra vágjuk.

Az összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tortaformát.

Sodrófával kinyújtjuk a tésztát, és kibéleljük vele a tortaformát. Villával többször megszurkáljuk. Sütőpapírt terítünk rá. Hüvelyesekkel vagy rizzsel beborítjuk, és 10 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a hüvelyeseket és a sütőpapírt, és további 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Citromkrém:

A citromlevet és a cukrot egy edényben felforraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd hagyjuk kissé kihűlni.

A tojásokat felverjük és hozzáadunk 5 evőkanál citromos keveréket, majd alaposan összekeverjük. Ezt a keveréket a maradék citromos keverékhez öntjük.

Közepes lángon, állandóan kevergetve addig pároljuk, amíg a keverék besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat és a citromhéjat.

A tetejére:

A citromkrémet a tortalapra öntjük, a sütő hőfokát 110 fokra csökkentjük, és 15 percig sütjük.

A citromos tarte-ot kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

A citromot szeletekre vágjuk, és a torta tetejére fektetjük. Friss mentaleveleket, áfonyát és ehető virágokat szórunk a tálra.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Egy szeretetteljes levél

5 hozzávalós málnás kosárka

Hasselback almás-mandulás sütemény

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Florentine

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".