• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Citromos puszedli

Hozzávalók

A tésztához

  • 70 g vaj
  • 90 g Koronás Porcukor
  • 70 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 210 g liszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja

A bevonathoz

  • 50 g Koronás Porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt. Először a vajat habosítjuk fel a porcukorral és a kristálycukorral. Mikor habos, add hozzá a tojást is. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, citromhéjat. Amikor a vaj felhabosodott, hozzákeverjük a szárazanyagokat és a citromlevet. Ha a tészta túl lágy, hűtőbe tesszük 20 percre. Evőkanálnyi golyókat teszünk a sütőpapírra 3 cm távolságra egymástól. 15–18 percen át sütjük légkeverés nélkül, vagy míg aranybarnák lesznek. Amikor kisültek, hagyjuk 5 percen át hűlni őket, majd a bevonathoz készített citromos porcukorba forgatjuk, hogy az teljesen bevonja őket.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gomb-keksz

vegán

Mandulás falatok

Csokis magvas kockák

Valentin napi szíves süti

Fűszeres csokis pöfeteg

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".