• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Citromos puszedli

Hozzávalók

A tésztához

  • 70 g vaj
  • 90 g Koronás Porcukor
  • 70 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 210 g liszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja

A bevonathoz

  • 50 g Koronás Porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt. Először a vajat habosítjuk fel a porcukorral és a kristálycukorral. Mikor habos, add hozzá a tojást is. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, citromhéjat. Amikor a vaj felhabosodott, hozzákeverjük a szárazanyagokat és a citromlevet. Ha a tészta túl lágy, hűtőbe tesszük 20 percre. Evőkanálnyi golyókat teszünk a sütőpapírra 3 cm távolságra egymástól. 15–18 percen át sütjük légkeverés nélkül, vagy míg aranybarnák lesznek. Amikor kisültek, hagyjuk 5 percen át hűlni őket, majd a bevonathoz készített citromos porcukorba forgatjuk, hogy az teljesen bevonja őket.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Baracklekváros golyók cukormázzal

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Diós búrkifli

Répás süti csészében

Szerelmesek palacsintája

Epres bodza tarte

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".