• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 7–8 dl tej
  • csipet só
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 tojás
  • 8 dkg mazsola
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és facsart leve
  • 25 dkg ricotta/túró
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor

 

Elkészítés

Egy lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk rajta, majd felöntjük a vízzel és főzni kezdjük. Amikor a vizet szinte teljesen felszívta, elkezdjük hozzáadagolni a tejet. Hozzáadjuk a cukrot és a felhasított vaníliarúd kikapart magjait. A kész tejberizsünk ne legyen tömör, akkor adjunk még hozzá folyadékot, mivel a hűlés közben még a rizs teljesen felszívja majd a folyadékot.

Langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és óvatosan összeforgatjuk a tejberizzsel. Belekeverjük a ricottát, a citrom reszelt héját, facsart levét, ill. a mazsolákat. Vajjal kikent kerámiatálba simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben 30–40 perc alatt megsütjük. Langyosan, porcukorral megszórva, friss gyümölccsel, fagyival kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Epres-habos szendvicsek

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Csokis mandulás őzgerinc

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".