• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csíkos lekvár

Hozzávalók

  • 70 dkg szeder és áfonya vegyesen
  • 30 dkg málna
  • 50 dkg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 2 teáskanál citromlé

Elkészítés

Előkészítünk két lábost. Az egyikbe feltesszük főni a szedret és az áfonyát, a másikba pedig a málnát. Mindkettőt meglocsoljuk egy-egy teáskanál citromlével. Ha a gyümölcsök levet engedtek, hozzájuk adjuk a befőzőcukrot, 35 dkg-ot a szedres áfonyához, 15 dkg-ot a málnához. 10 percig lassú tűzön főzzük. 4 üveg alját 1/3-ad részig töltjük a sötétlila lekvárral, és hűtőbe tesszük. Ha a lekvár megdermedt az üveg alján, következhet a málnás réteg, ezzel 2/3-ad részig töltjük az üvegeket. Ismét a hűtőbe tesszük dermedni. Végül az üvegeket csordultig töltjük a maradék szeder-áfonya lekvárral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilva-sárgabarack vegyes lekvár

Pezsgős áfonyalekvár

Paradicsomlekvár

Citromfüves sárgabarack­­lekvár meggyel

Málnás mangólekvár

Lime-os málnalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".