• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis-makadámdiós cookies

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 150 g liszt
  • 100 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 15 g kakaópor
  • 80 g vaj
  • 80 g csokoládédarabka vagy pasztilla
  • 40 g makadámdió töret
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra) melegítjük. A vajat felmelegítjük mikrohullámú sütőben vagy tűz fölött. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a barnacukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan kikeverjük, míg kihűl. A lisztet elegyítjük a kakaóporral és a sütőporral. A makadámdiót tetszőleges darabokra aprítjuk vagy törjük. Ha nincs csokipasztillánk, akkor táblás csokoládét törünk vagy aprítunk. A tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajas keveréket, ezután pedig beledolgozzuk a lisztes részt és a csoki- és makadámdió-darabokat. A tésztát hűtőbe tesszük 20 percre. Ezt követően sütőpapírral fedünk egy tepsit, és kis gombócokat formázunk, amiket egymástól kb. 8 cm-es távolságra elhelyezünk a tepsin. 10–12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Fémdobozban tartva sokáig eláll, és finom puha marad.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szerencsesütik

Vaníliás-rumos korongok

Vaníliás fahéjas kifli

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Egyszerű alapkeksz

Szezámos-kakaós keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".