• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Eper-gin lekvár

Hozzávalók

  • 1,5 kg friss eper
  • 1 bio citrom
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 50 ml gin

Elkészítés

Az epret megmossuk, és eltávolítjuk a szárát. A megmosott epret apró darabokra vágjuk, és a bio citrom levével és a befőzőcukorral egy edénybe tesszük, majd lefedjük, és a hűtőben 3 órán át állni hagyjuk, hogy a lé jól átjárja.

Az eper és a befőzőcukor keverékét botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét felmelegítjük, és állandóan kevergetve 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a gint, és összekeverjük.

Zselésedési próbát végzünk, és azonnal az előkészített, sterilizált üvegekbe töltjük.

Tipp: Ha nem szereti az eper apró magjait, feldolgozás előtt az epres befőzőcukor pürét egy sűrű szitán szűrje át.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Hagymalekvár

Rebarbara-málna lekvár

Rebarbara-eper-áfonya lekvár

Sárgabarack­lekvár nektarinnal

Áfonyás sárgabarack­lekvár

Őszibarack­lekvár áfonyával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".