• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Eperbőr

Hozzávalók

  • 60 dkg eper
  • 4 evőkanál Koronás Porcukor
  • 1 teáskanál facsart citromlé

 

Elkészítés

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és alaposan összeturmixoljuk a cukorral és a citromlével. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk/szilikonlapra borítjuk a turmixot és 50 fokos sütőben, résnyire nyitott sütőajtónál 4-5 órát szárítjuk. Minél vékonyabbra simítjuk, annál előbb elkészül. Ha vastagabbra hagyjuk (2–3mm), lassabban készül el, viszont még rágcsásabb, finomabb, ez esetben 6–7 óra a szárítási idő. Készíthetjük aszalógépben is.

Ha még kicsit nedvesnek érezzük, hagyjuk a konyhapulton teljesen kiszáradni. Csíkokra vágjuk és feltekerjük, de vághatjuk lapokra is, vagy apró kockákra. Gyorsan elmajszolja a család, de ha marad műanyag dobozban 1–2 hónapig hűvös helyen tárolható.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Cappuccino­hab meggy­szósszal

Csokis mangós tekercs

Banános-kókuszos palacsinta

Kókuszos mangós rolád

Florentin keksz

Sült almák whisky-s gyümölcsökkel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".