• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres jégkrém­szendvics

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • 6 dkg Koronás Porcukor
  • 10–15 dkg vajas keksz
  • 10–15 dkg ét/tej/fehér csokoládé ízlés szerint

 

Elkészítés

A megmosott epreket a porcukorral, a citrom facsart levével és a tejszínnel botmixerrel összeturmixoljuk. Egy egyenes falú kerámiatálat, ami kb. 3–4 cm magas kibélelünk fóliával és fagyasztóba tesszük 5–6 órára vagy egy éjszakára, hogy kidermedjen. Másnap meleg vízbe mártjuk a tálat, majd kiemeljük a fagyit. Keksz méretűre vágjuk és összeállítjuk a szendvicseket. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk és a fagyos szendvicseket belemártjuk, szinte azonnal ráköt a csoki és már fogyaszthatjuk is.

TIPP: ha csak kerek kekszünk van otthon: sima vagy fagyis-kanállal merjünk a kekszre egy adag epres fagyit és egy másik keksszel nyomjuk össze, így kerek jégkrémszendvicseink lesznek!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szerencsemalacok

Karamellás tejbegrízes pohárkrém

Tejfölös-szedres pohárkrém

Csokis csésze

Vegyes nyári gyümölcsös crumble

Tejfölös panna cotta eperrel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".