• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Epres-marcipános szelet

Hozzávalók

  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teásanál sütőpor
  • csipet só
  • 5 dkg marcipán
  • 2 dl tej
  • 15–18 dkg eper
  • 2 evőkanál dkg mandulaszelet

Elkészítés

A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral. Ha kifehéredett, hozzáadjuk a tojást és összedolgozzuk a robotgéppel. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, a csipet sót és a vajas részhez adjuk. Belereszeljük a marcipánt is, majd a tejjel óvatosan összedolgozzuk. Sűrűn folyó tésztát kapunk. Egy 30x30as tepsit kibélelünk sütőpapírral és elsimítjuk benne a tésztát. Az epreket megmossuk, félbe vágjuk és a süti tetején elosztjuk. Az epersorok közé szeletelt mandulát szórunk. 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágva kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Barackos lepény

Almás-fahéjas keksz

Olajban sült perec

Kurkumával, gyömbérrel

Cukkinis-diós brownie

Hópehelykeksz cukormázzal

Meggyes rácsos

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".