• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Hozzávalók

  • 0,25 kg búzaliszt
  • 0,15 kg vaj
  • 35 g Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só
  • 0,5 kg feketeszeder (friss, vagy mirelit)
  • 0,25 kg málna (friss, vagy mirelit)
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 30 g étkezési keményítő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 50 g szeletelt mandula

Elkészítés

A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy órán át pihentetjük fóliába csomagolva a hűtőben. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A tészta egyik felét kerekre nyújtjuk, majd egy 28 cm-es kerek pite formát kibélelünk vele, a széleket levágjuk, és félretesszük. A tészta szép vékony lesz! A tészta aljába öntjük a bekevert tölteléket, és egyenletesen elterítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, amiket a pite tetejére teszünk. Amikor befedtük a tölteléket, a tésztát lekenjük tojással, és az egész pitét vastagon megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített, 185 fokos sütőben légkeveréssel kb. 45–50 percig sütjük. A forma alá tegyünk sütőpapírt a sütőben, mert a töltelék hajlamos kiforrni kicsit! Amikor kivettük, fél napig hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás tallér csokival

Panforte, olasz csokoládés sütemény

Kókuszkocka

Mogyorós kiflik

Bukta

Diós márvány

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".