• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas-vaníliás töltött briós

Hozzávalók

  • 160 g liszt
  • 170 g rétesliszt
  • 1,5 teáskanál instant élesztő
  • 40 g Koronás Porcukor
  • fél csapott evőkanál só
  • 3 db nagy tojás
  • 60 ml víz
  • 60 g puha vaj
  • 0,31 l tej
  • 110 g Koronás Kristálycukor
  • 35 g liszt
  • 0,5 teáskanál só
  • 4 db tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 180 g joghurt
  • 120 g Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A dagasztógépben keverjük össze a liszteket, élesztőt, sót, tojásokat és a vizet. Kb. 3 perc alatt dolgozzuk össze a hozzávalókat. Száraz, merev tésztát fogunk kapni. Alacsony sebességen adjuk hozzá a vajat kis darabokban. Akkor adjuk hozzá a következő darabot, mikor az előzőt már „felvette” a tészta. Kb. 10–15 perc alatt dolgozzuk ki a tésztát teljesen. Szép puha, selymes tésztát kell kapnunk. A tésztát helyezzük egy légmentesen lezárt dobozba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A vaníliakrémhez a tejet tegyük fel főni. Közben egy másik tálban keverjük össze a cukrot, lisztet és sót. Egy harmadik tálban a tojássárgákat keverjük ki. Mikor elkezd forrni a tej, nagyon vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk a tojássárgához, majd a sárgájás-tejes keveréket öntsük a lisztes cukorra. Tegyük vissza az egészet a tűzhelyre és habverővel folyamatosan keverve főzzük addig, míg sűrű puding lesz. Keverjük hozzá a vaníliát is, majd vegyük le a tűzhelyről. Egy légmentesen záró dobozban ezt is tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a sütés következik. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és papírozzunk le egy sütőlemezt. A tésztát nyújtsuk ki egy 10x20 cm-es négyzetre, majd vágjuk fel 2x4 db egyenlő részre. Húzzuk szét a darabokat kb. 12 cm átmérőjű körökké. A belső részük a köröknek elég vékonyak, míg a szélek vastagabbak legyenek. 4 db-ot tudunk majd egyszerre sütni a gáztepsin. Minden tészta közepére rakjunk 2 evőkanál vaníliakrémet, arra pedig joghurtot. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Szórjuk meg vele alaposan a briósok felületét. 180 fokon légkeverés nélkül 25–30 perc alatt el is készül.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás sütemény

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Répás-mogyorós virágok

Flódni

Répatorta

mascarpone krémmel

Epres-mandulás fehércsokis galette

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".