• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fehér­csokoládé muffin

Hozzávalók

A tésztához

  • 240 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 150 ml tej
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 90 g vaj
  • 110 g Koronás Porcukor
  • 50 ml tejföl

A tésztába

  • 12 db fehércsoki trüffel vagy bonbon vagy csokikocka

A krémhez

  • 85 g fehércsokoládé
  • 125 g krémsajt
  • 60 g puha vaj
  • 140 g Koronás Porcukor

Elkészítés

Előkészítjük a muffinsütő formát, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A lisztet gondosan elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény, de nem törős habbá verjük a sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A vajas-cukros keverékhez hozzádolgozzuk a tejfölt, majd a sütőporos lisztet, a tejet, végül pedig a tojáshabot. Az elkészült muffinmasszát a sütőformákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük őket. Ezután hagyjuk kihűlni a muffinokat. A krémhez felolvasztjuk a fehércsokoládét és mindent hozzákeverünk, majd betesszük a hűtőbe, míg krémszerűvé nem keményedik. Ez minimum egy óra. Ha a muffinok kihűltek, a közepükbe mélyedést fúrunk vagy kanalazunk, és belenyomjuk a trüffelt, bonbont vagy csokidarabot. Végül a kihűlt krémmel díszítjük és megszórjuk fehércsokoládé reszelékkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almás-áfonyás muffin

Diós muffin

Citromos-málnás muffin

Pörkölt mandulás cupcake

Áfonyás-kukoricás muffin áfonyás mascarpone krémmel

Húsvéti muffin

Tojáslikőrrel és mákkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".