• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Flódni

Hozzávalók

  • 50 dkg omlós tészta
  • 25 dkg mák vagy dió
  • 12 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg méz
  • 3 dkg mazsola
  • 4 dkg édes morzsa
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint citrom reszelt héja
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 25 dkg Jonathán alma
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vágott dió
  • ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés

Az omlós tésztához a vajat a liszttel morzsalékossá alakítjuk, majd hozzáadjuk a Koronás Porcukrot, tojássárgákat és az oldott élesztőt (ezt nem szabad felfuttatni!), végül a sót. A tésztát közepes keménységűre gyúrjuk majd négy egyenlő részre osztjuk. 3–4 mm vastag lapot készítünk belőle és az első lapot a tepsi aljába tesszük. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre kerül a második tészta, erre pedig a diótöltelék. Befedjük egy újabb tésztalappal, majd ráhelyezzük a hámozott, szeletelt, ízesített almát, majd ismét lefedjük tésztával. Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 45–50 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük. Tálaláskor Koronás Porcukorral hintsük meg. Forrázott töltelékek: a vizet Koronás cukorral, mézzel felfőzzük és a darált dióra, illetve mákra öntjük, majd a töltelékek egyéb hozzávalóit is hozzákeverjük. A tésztára csak kihűlés után kenjük!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás tiramisu

Kelt kalács dióval, lekvárral

Málnás zabszelet

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Marcipános aszalt szilvás stollen

Csokoládés tölcsér karamellás-mogyorós popcornnal megkoronázva

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".