• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Florentin keksz

Hozzávalók

kb. 70 darabhoz

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 180 g hideg vaj vagy margarin
  • 90 g Koronás Porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 100 g kandírozott gyümölcs
  • 125 ml habtejszín
  • 50 g méz
  • 50 g vaj
  • 150 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 150 g szeletelt mandula

A csokoládébevonathoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 4 ek tej
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 100 g vaj

Elkészítés

A lisztet és a sütőport átszitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal és gyorsan összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Fóliába csomagoljuk, és körülbelül 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a kandírozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat és a barna cukrot jól összekeverjük, majd felforraljuk. Belekeverjük a mandulareszeléket és a gyümölcsöket. Hagyja lehűlni a keveréket.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sütőpapírt a tepsi méretére vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsire tesszük. A mandulás keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán, és előmelegített sütőben a középső rácson kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és egyforma méretű kockákra vágjuk.

A mázhoz a csokit durvára vágjuk és a tejjel, a porcukorral és a vajjal felforraljuk, simára keverjük. A Florentine mindkét végét a csokimázba mártjuk, sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megszáradni.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Szoknyafánk

Kelt kalács dióval, lekvárral

Kókuszlabdák

Csibekalács

Sajtfánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".