• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fügelekvár

Hozzávalók

Adagok: 6 pohár x 200ml
Elkészítési idő: 15 perc

  • 600 g füge
  • 200 ml vörösbor (alternatívaként: 150 ml szőlőlé + 50 ml víz)
  • 300 g Korunný cukor želírovací 2:1
  • 4 szegfűszeg
  • 4 szem egész bors
  • 1 fahéjrúd
  • 4 cl narancslikőr (opcionális)

Elkészítés

A fügét megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk.

A felkockázott fügét egy edénybe tesszük a borral és a befőzőcukorral együtt.

A fűszereket egy teaszűrőbe vagy eldobható fűszerzacskóba tesszük, és az edényhez adjuk. A keveréket felforraljuk.

Állandóan kevergetve 5 percig forraljuk.

Eltávolítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a narancslikőrt (ha szeretnénk), és a lekvárt az előkészített üvegekbe töltjük.

Tipp: Ha nagyon krémesre szeretnénk a lekvárt, botmixerrel pépesíthetjük miközben forr.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Őszibarack­lekvár

Konyakos málnás szederlekvár

Eper-rózsabors dzsem

Paradicsomlekvár

Bodzabogyó­lekvár

Ananászos eperlekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".