• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Gesztenyekrémes-meggyes torta

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 70 g vaj
  • 70 g étcsokoládé
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 40 g búzaliszt
  • 1 csipet só

A gesztenyés krémhez:

  • 300 g cukrozott gesztenyemassza
  • 50 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 300 ml hideg habtejszín
  • 3 lapzselatin
  • ízlés szerint pici rum
  • 100-150 g meggybefőtt (lecsepegtetve)

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Sütőpapírral béleljük ki és félretesszük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét, és kevergetjük, míg minden elolvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. A langyosra hűlt csokis keverékhez hozzáadjuk a tojást, elkeverjük, majd beleszórjuk a sóval elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és kb. 18–20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt az alap, kirakjuk meggyel, és elkészítjük a krémet. A habtejszínt az extra finom porcukorral felverjük, hozzáadjuk a rumot és összeforgatjuk a villával szétnyomkodott gesztenyével. A zselatinlapokat kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy kisebb lábasba tesszük. Adunk hozzá 2–3 evőkanál vizet, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, míg teljesen feloldódnak a zselatinlapok. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha már langyos, hozzáadjuk a gesztenyés-tejszínes keverékhez. Összeforgatjuk, majd a meggyel kirakott tortalapra kanalazzuk.  A krémet elsimítjuk, és a tortát hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás előtt lecsatoljuk a tortaforma oldalát, és meggy szemekkel díszítjük a torta tetejét.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés borsmenta torta

Nyuszi torta

Mákos sajttorta málnazselével

Mogyorós-banános habcsóktorta

Epres joghurttorta

Vegán csokoládés-körtés sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".