• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Gesztenyés morzsasüti marcipánnal

Hozzávalók

Egy 23 cm átmérőjű sütőtálhoz, kb. 4 adaghoz

  • 2-3 alma
  • 40 g marcipán massza
  • 50 g főtt gesztenye (késztermék)
  • 1 üveg szilvadzsem (350 g)

A morzsához:

  • 160 g liszt
  • 100 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 20 g mandulapehely
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 100 g hideg vaj, darabokra vágva

A tálaláshoz:

  • Koronás Porcukor Malom
  • vanília- vagy fahéj fagylalt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, légkeveréssel.
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és finomra szeleteljük. A marcipánt finomra reszeljük. Összemorzsoljuk a gesztenyét. Az egészet összekeverjük a párolt szilvával, és a sütőtálba öntjük.

A morzsához összekeverjük a lisztet a cukorral, a mandulapehellyel, a fűszerekkel és a vajjal, majd ujjainkkal összegyúrjuk.

3. Egyenletesen eloszlatjuk az almás keveréken, a sütő középső rácsára tesszük, és kb. 25 percig sütjük. A morzsát megszórjuk cukorral, és még melegen tálaljuk.

Megjegyzés:

Annak érdekében, hogy a morzsa ne legyen túl puha, a legjobb, ha először egy mixer tésztakampójával vagy konyhai robotgéppel, majd utána a kezével gyúrja, amíg a morzsa a kívánt méretet el nem éri.

Tipp: Tálalja vanília- vagy fahéj fagylalttal!

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres habroló

Farsangi brownie

Szerencsemalacok

Kandiscukros aprósütemény

Kókuszos csokis keksztekercs

Csillaglinzer

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".