• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Gyors boszorkánysapka almás töltelékkel

Hozzávalók

kb. 5-6 nagy boszorkánysapkához

  • 1 csomag vajas élesztős leveles tészta
  • 1 alma
  • 40 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • ½ teáskanál fahéj
     
  • Variációs lehetőség: Mikado kekszpálcika boszorkányseprűhöz

Elkészítés

A cukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.

Az almát negyedeljük, eltávolítjuk a magházat, meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, és jól összekeverjük a cukor és a fahéj keverékének körülbelül felével.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, felső/alsó sütéssel, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Kivesszük a tésztát a hűtőből és azonnal felhasználjuk. Gyorsan dolgozzunk, különben a tészta a sütőpapírhoz ragad.

Kitekerjük a tésztát, és kb. 5-6 háromszögre vágjuk.

A tészta széles végére tesszük a cukros-fahéjas almát, felhajtjuk, és az oldalakat összenyomjuk. A felső szélét villával erősen megnyomkodjuk. A háromszög csúcsát oldalra hajlítjuk, hogy boszorkánysapka alakot formázzon. Ugyanígy járjunk el a többi háromszöggel is.

A boszorkánysapkákat a tepsire helyezzük, és egy kanál segítségével megszórjuk a maradék cukros-fahéjas keverékkel. A sütő középső rácsán kb. 18-22 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp: A boszorkánysapkákat lekvárral vagy mogyoró-nugát krémmel is megtölthetjük.

Megjegyzés: Ha kisebb boszorkánysapkákat szeretnénk, először vágjuk a tésztát vízszintesen ketté, utána vágjunk belőle háromszögeket.
 

Maradékból készült boszorkányseprű: A két külső, kisebb szélű háromszöget megszórjuk a cukros-fahéjas keverékkel, majd feltekerjük. Egy késsel néhány vágást ejtünk az egyik oldalán. Miután kihűlt, "nyársaljuk fel" egy Mikado kekszpálcikával.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos marcipánrudak

Áfonyás rakott kifli

Brownie

szezámmaggal

Áfonyás mákos levendulás torta

Fehér­csokoládés brownie

Répás-narancsos polenta sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".