• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Húsvéti nyuszi keksz

Hozzávalók

  • 450 g liszt
  • 300 g vaj
  • 150 g Koronás Porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

A cukormázhoz:

  • 80 g tojásfehérje
  • 500 g átszitált Koronás Extra Finom Porcukor
  • csipet só
  • egy csipet citromsav, vagy pár csepp citromlé

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk, és 1 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A kiszúrt kekszeket 180 ° C-on körülbelül 10 percig sütjük (légkeveréssel). A mázhoz először lassan keverjük össze a fehérjét, az átszitált porcukrot, a sót és a citromlevet konyhai robotgépben, majd közepes fordulatszámon verjük kemény habbá. Ezután egy spatulával óvatosan keverjük át, és cseppenkénti víz hozzáadásával készítsünk lágy, de nem folyékony állagú mázat, majd színezzük tetszés szerint. Először a kontúrokat rajzoljuk meg a kekszeken, míg a máz keményebb állagú. Ezután újabb vízcseppek hozzáadásával keverjünk folyékonyabb sűrűséget, mellyel a kitöltést végezzük el. Hagyjuk egy éjszakán át száradni a kekszeket.

Tipp:
Az alap cukormáz készítéséhez videó segítségünket itt találják: https://www.youtube.com/watch?v=yJfBd05Qgow&t=21s

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás-ananászos répakocka

Húsvéti palacsinta

Fehércsokis torta barackkal

Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel

Húsvéti mazsolás kenyér

Kakaós-tojáslikőrös kuglóf aszalt meggyel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".