• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakaós croissant

Hozzávalók

8 darabhoz
Tészta:

  • 380 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1 tojás
  • 50 g vaj
  • 240 ml tej
  • 60 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 20 g élesztő
  • 2 g fahéj
  • 5 g só
  • 1 tojás és 50 g Barna Nádcukor a kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a szobahőmérsékletű tejet, a 100 g lisztet, a kakaót és az élesztőt, majd letakarjuk egy konyharuhával. A tésztát 1 órán át szobahőmérsékleten kelesztjük.

Hozzáadjuk a maradék lisztet, a tojást és a cukrot, majd fakanállal vagy keverőgéppel 2-3 percig keverjük. Adjuk hozzá a sót és a fahéjat, végül a vajat, és keverjük tovább, amíg a tészta szilárd és rugalmas lesz (kb. 10-15 percig is eltarthat). Fedjük le a tésztát fóliával vagy nedves konyharuhával, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten, amíg térfogata megduplázódik, de legalább 30 percig.

A megkelt tésztát óvatosan enyhén lisztezett munkafelületre helyezzük, és formázzunk egy kb 24 cm átmérőjű karikát belőle. A tésztát vágjuk nyolc egyforma méretű cikkelyre, sodrófával nyújtsuk ki őket,  és a széles oldalról a hegye felé tekerjük fel őket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a kifliket, mert sütés közben nagyon megkelnek majd. Fóliával letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk még pihenni, hogy méretük megduplázódjon.

Ezután kenjük meg őket tojással, szórjuk meg őket a maradék nádcukorral, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük őket sötét aranybarnára. Frissen a legfinomabb!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Brownie avokádóval

Gluténmentes

Kókuszkocka

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Céklás fészek

Mandulás tallér csokival

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".