• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsonyi karamelles, fehércsokis piskótatekercs

Hozzávalók

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer

A karamellkrémhez

  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín

A fehércsokis krémhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg fehércsoki
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál narancslikőr

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet rászórjuk és habverővel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk a piskótát és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és még melegen feltekerjük. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk alacsony lángon egy világos aljú tálban karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt és összefőzzük. A vaníliás pudingport a tejjel felfőzzük, beleolvasztjuk a fehércsokit, és ha langyosra hűlt összehabosítjuk a mascarponéval, belekeverjük a likőrt. A kitekert piskótatekercsre kenjük a karamellt, majd a fehércsokis krém felét. Feltekerjük, kívülről bevonjuk a maradék krémmel. Színes dekorcukorral díszíthetjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sárgabarackgombócos ekler fánk

Kandiscukros aprósütemény

Baileys-es töltött csokis keksz

Szőlős, boros sült palacsinta

Körtés-mákos rétes

Chilis mandulás karika

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".