• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karibi Cakesicles

Hozzávalók

Kb. 6 Cakesicle-hez

A tésztához:

  • 80 g finom liszt
  • 4 g sütőpor
  • 40 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 tojás
  • 50 ml írót (szobahőmérsékletű)
  • 50 ml növényi olaj

A Cakesicle töltelékhez:

  • 200 g piskótatészta
  • 120 g krémsajt
  • 170 g ananászdarabok (üveges)
  • 10 g kókuszreszelék
  • 2-3 evőkanál ananászlé
  • 1-2 evőkanál rum (elhagyható)

A csokiburokhoz:

  • 270 g fehér bevonócsokoládé (kuvertűr)
  • sárga ételfesték
  • opcionális: cukorgyöngyök, kék ételfesték

Egyéb:

  • 1 Cakesicle forma 6 jégkrémhez
  • 6 fa pálcika
     

Elkészítés

A sütőt 160 °C-ra légkeveréses üzemmódban előmelegítjük. Egy kb. 16 cm átmérőjű kis kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

A lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, tojást, írót és növényi olajat külön tálban habverővel összekeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük és kb. 12-14 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni.

A csokiburokhoz a csokoládét finomra aprítjuk. Két harmadát vízgőz felett megolvasztjuk (max. 40 °C-ra melegítve). Hozzákeverjük a maradék csokoládét. Ételfestékkel színezve alaposan összekeverjük.

A cakesicle formát bevonjuk a csokival, 2-3 percet hagyjuk dermedni, majd a felesleges csokit lecsorgatjuk úgy, hogy a formát megfordítjuk és kissé megrázzuk. A csokit összegyűjtjük és visszaadjuk a maradékhoz. A formákba fa pálcikát szúrunk, hogy ne ragadjanak össze a csokival. A formát kb. 10 percre hűtőbe tesszük, míg a csoki megdermed.

Közben a piskótát összemorzsoljuk egy tálban, az ananászdarabokat apróra vágjuk. Az ananászt, krémsajtot, kókuszreszeléket, ananászlevet és rumot hozzáadjuk a morzsához, és összegyúrjuk. A tölteléket a csokival bevont cakesicle formába nyomkodjuk, beleszúrjuk a pálcikákat, majd a maradék csokival bevonjuk. Figyeljünk, hogy szépen záródjon a széle. A cakesicle-okat 1-2 órára fagyasztóba tesszük, hogy a csoki ne törjön ki a formából. Ezután kivesszük a formából és felengedjük.

A maradék sárga csokit újra megolvasztjuk, kissé hűtjük, habzsákba töltjük, és rácsos mintát készítünk a cakesicle-okra. Minden rombuszba pöttyöt nyomunk (ananász mintázat).

Aki szeretné, a sárga csokiba kék ételfestéket is keverhet (zöld lesz tőle), habzsákba töltheti, apró leveleket nyomhat, és cukorgyöngyökkel díszítheti.

A cakesicle-ok kb. 2 napig elállnak hűtőben.

Tipp: Ha nincs cakesicle formád, nagyobb jégkockaformákat is lehet használni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós Battenberg-sütemény

Florentin keksz

Gesztenyés szelet

Cukkinis-diós brownie

Bodzás-epres palacsinta

Fahéjas karika

cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".