• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Klasszikus vaníliás karika

Hozzávalók

A tésztához

  • 170 g búzaliszt
  • 25 g kukoricaliszt
  • 125 g vaj
  • 75 g Koronás Porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csapott evőkanál sütőpor

A mártáshoz

  • étcsokoládé

Elkészítés

Az összes hozzávalót egy konyhai aprítóba mérjük, majd magas fordulaton 1–2 perc alatt „sima tésztává daráljuk”. Az így kapott tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy órára. Vékony liszten kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, és köröket szaggatunk belőle egy kb. 7 cm átmérőjű kiszúróval. A körök közepét pedig egy 4 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. Az így kapott karikákat szilikonos sütőpapírral fedett lemezre helyezzük úgy, hogy legalább 3 cm távolságra legyenek egymástól. 180 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül szép világosra sütjük őket 15 perc alatt. Amikor kihűltek, olvasztott csokoládéban kimártjuk az aljukat, majd hűvös helyen hagyjuk megkötni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Fűszeres keksz

Kókuszos-mandulás golyók

Kókuszos harangok

Csokidarabos cookies

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".