• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Körte tiramisu

Hozzávalók

  • 3 db érett körte
  • 5 lap zselatin
  • 3 teáskanál étkezési keményítő
  • 1,5 dl fehérbor
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 3 dl natúr joghurt
  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Öntsük a bort egy lábasba, szórjunk hozzá két evőkanálnyi cukrot, majd forraljuk fel. Tegyük hozzá a meghámozott, magtalanított és kis kockákra felvágott körtét, majd egyszeri forralás után sűrítsük be a hideg vízzel elkevert keményítővel. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyjuk állni néhány percig. Míg a zselatin ázik, tegyük a túrót egy finomlyukú szitába, és nyomjuk át rajta, hogy finomabb és krémesebb legyen majd a krém. Tegyük a beáztatott zselatint egy kis lábasba, majd kis lángon állandóan kevergetve olvasszuk meg. Keverjük az áttört túróhoz a joghurtot, ízesítsük három evőkanálnyi cukorral, a mandulalikőrrel, majd vegyünk ki belőle egy szedőkanálnyit kis tálba. Keverjük a kis tálban lévő túróhoz a felolvasztott zselatint, majd az egészet keverjük a többi túrós keverékhez. Kanalazzunk a túrós töltelékből az üvegedény aljára, majd tegyük rá egymás mellé a babapiskótát. Jó alaposan csorgassuk meg a körtés szósszal, majd a tetejére ismét egy réteg túrós krém kerüljön. Ismét babapiskóta, körteszósz, és végezetül túrókrém réteg kerüljön a tiramisu tetejére. Egyengessük el a felületét simára, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tálaláskor bőven szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal, majd vékonyra felszeletelt körtével dekoráljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás-epres kuglóf

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Csokoládé szalámi

Francia toast

Mandulás falatok

Diórolád

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".