• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kókuszos-diós-barackos süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg datolya
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg dió

A krémhez

  • 30 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál Koronás Porcukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 4 db zselatinlap

A tetejére

  • 6 szem sárgabarack
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A datolyát feldaraboljuk, a kókuszreszeléket a dióval kissé megpirítjuk, majd mindet aprítóba tesszük és összedaráljuk (kevés vizet adhatunk hozzá, ha nehezen menne). A kapott masszát egy 20x30as formába simítjuk. A natúr joghurtot a mascarponéval, porcukorral és a fél citrom reszelt héjával összekeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és felpuhítjuk. A zselatint kinyomkodjuk, mikróban felolvasztjuk, és a joghurtkrémhez keverjük és a tortaformába simítjuk a krémet. 3–4 órát hűtjük. A cukrot világos aljú edényben karamellizáljuk és hozzáadjuk a kókuszt. Olajjal vékonyan megkent alufóliára simítjuk, ha kihűlt összetörjük a kókuszgrillázst. A barackokat negyedekbe vágjuk, a torta tetejére tesszük és a grillázzsal megszórva szeleteljük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sósmogyorós karamellpite

Kókuszcsók

Kakaós háromszögek

Mogyorókrémes habcsók

Mogyorós-fügés rétes

Fahéjas cupcake

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".