• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kókuszos zabkása lekvárral, magvakkal

Hozzávalók

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre víz
  • 2 bögre tej
  • 2 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál lekvár adagonként
  • 8 dkg mogyoró
  • 5 dkg mandula

Elkészítés

A zabpelyhet felmelegített, száraz lábosban átforgatjuk, majd amikor diós illata van, akkor felöntjük a vízzel és közben folyamatosan kevergetjük. Ezt követően hozzáadjuk a tejet és a cukrot is. A kókuszreszeléket egy másik száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a zabkásához adjuk. Lekvárral, durvára vágott mandulával, mogyoróval megszórva tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fahéjas karika

cukormázzal

Húsvéti cake-popok

Tejfölös panna cotta eperrel

Frissítő gyümölcs shake

Vaníliás-rumos korongok

Citromos-tejfölös pohárkrém

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".