• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mákos golyók lekvárral

Hozzávalók

Kb. 40 darabhoz:

  • 250 g lágy vaj
  • 130 g Koronás Kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 280 g liszt
  • 150 g mák
  • 60 ml tejszínhab
  • szilva, ribizli, egyéb lekvár
  • olvsztott csokoládé a díszítéshez

Elkészítés

 2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra (kb. 5 perc), majd keverjük hozz a szobahőmérsékletű tojást. Adagoljuk hozzá a lisztet és a mákot.  Végül hozzákeverjük a tejszínhabot, és a masszát csillag fúvókával ellátott habzsákba töltjük.

Nyomjunk halmokat a tepsikre. Ha a tésztát nehezen tudjuk kinyomni a tepsire, akkor rövid időre tegyük a habzsákot kb. 30 fokos sütőbe. Ez meglágyítja a vajat, és megkönnyíti a tészta kinyomását.

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, és süssük a kekszet körülbelül 10-12 percig. Hagyjuk kihűlni.

A mákos golyókat kenjük meg lekvárral (nem túl keveset!), helyezzünk rá egy másik golyót, és enyhén nyomjuk össze őket.

Olvasztott csokivall díszíthetjük őket.

Körülbelül 3-4 hétig eláll a süti egy légmentesen lezárt dobozban.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Kakaós Battenberg-sütemény

Fekete-erdő tartlet

Lekváros linzer kockák

Lekváros bukta

Gesztenyés fehércsoki-szalámi

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".