• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mákos-grapefruitos zselés süti

Hozzávalók

35 darab

A tésztához:

  • 200 g puha vaj
  • 70 g Koronás Porcukor
  • 200 g finomliszt
  • 30 g étkezési keményítő
  • 40 g szemes mák
  • 1 tojás (M)
  • 1 g fahéj
  • 1 g szerecsendió
  • 1 g só
  • 1 citrom héja

A grapefruit zseléhez:

  • 250 g rózsaszín grapefruitlé
  • 125 g Koronás Befőzőcukor 2:1
  •  1 g citromsav

A díszítéshez:

  • 10 g szárított málna

Elkészítés

200 ml forró vizet öntünk egy tálba, és két-három percig állni hagyjuk. Ezután kiöntjük a vizet, és megszárítjuk a tálat. Ebbe a tálba tesszük a vajat, a cukrot, a fűszereket, a sót és egy citrom héját, hozzáadjuk a tojást, majd sima tésztává keverjük. Nem kell túlságosan felverni a masszát.

Óvatosan belekeverjük a lisztet, valamint a keményítő és mák keverékét. Miután kikevertük a masszát, azonnal egy csillag alakú díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük, és kis rózsákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, kis helyet hagyva közöttük. Egy fakanál felfelé fordított végét lisztbe mártjuk, és minden rózsába egy kis lyukat szúrunk.

170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt enyhén aranyszínűre sütjük. Kivesszük a tálcát a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A zselé elkészítéséhez egy lábosban összekeverjük a grapefruitlevet és a befőző cukrot, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Körülbelül 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a citromsavat. Összekeverjük, és egy pohárba töltjük a keveréket. Miután kihűlt, a zselét egy kanál vagy egy díszítőfejes habzsák segítségével a megsült rózsákra kenjük, és a málnával díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Répás-mogyorós virágok

Csokoládés-kókuszos tekercs

Csokoládés tölcsér karamellás-mogyorós popcornnal megkoronázva

Csillaglinzer

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".