• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mákos sajttorta málnazselével

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 30 dkg túró
  • 40 dkg natúr sajtkrém
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál mák
  • 2 evőkanál őrölt mandula
  • 15 dkg mirelit málna
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor
  • 2 db zselatinlap

Elkészítés

A tojásokat, a tojássárgát a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a sajtkrémet, a tejszínt. Lereszeljük a citrom héját és a mákkal, valamint az őrölt mandulával együtt a krémhez keverjük. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kívülről beburkolunk alufóliával és beleöntjük a formába a krémet. Egy tepsibe ültetjük a formát, a tepsibe vizet öntünk úgy, hogy a forma feléig érjen és így gőzöljük 180 fokon 60 percig. Ezt követően a formában hűtjük a tortát egy éjszakát. Másnap a mirelit málnát a cukorral összeforraljuk, majd szitán átpasszírozzuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk egymás után és hagyjuk, hogy felpuhuljon. Ha felpuhult, kinyomkodjuk és a forró málnapürében feloldjuk. A torta tetejére kenjük és hűtőben egy óra alatt kihűtjük. Friss málnával díszíthetjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Írkávés sajttorta

Diós répatorta

Mézes málnatorta

Sokmagos répatorta

Banántorta

Húsvéti répatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".