• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás falatok

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg mandulaliszt/darált mandula
  • 8 dkg Koronás Porcukor
  • 18 dkg tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés

A vajat egy világos aljú kis lábasban megbarnítjuk. Ez azt jelenti, hogy alacsony lángon felolvasztjuk, majd addig főzzük, néha-néha megkeverve, hogy az alján apró karamellizált darabok váljanak ki. Ekkor félretesszük és kihűtjük.

A tojásfehérjéket csipet sóval keményre habbá verjük. A lisztet, mandulalisztet, porcukrot rászórjuk, majd rácsorgatjuk a mézet és a kihűlt vajat. Óvatosan habverővel összekeverjük, szilikonos formába szedjük, a tetejére mandulaforgácsot szórunk és 180 fokos sütőben 20–22 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-mandulás golyók

Mogyorós csokiszelet

Tojásmentes epres süti

Diós búrkifli

Mákos golyók lekvárral

Amerikai fánk cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".