• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás-kakaós huszárcsók

Hozzávalók

A tésztához

  • 250 g liszt
  • 50 g darált mandula vagy dió
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 220 g hideg vaj
  • 30 g kakaó

A lekenéshez:

  • tojásfehérje
  • 50 g durvára darált mandula
  • 1 EL Koronás Porcukor
  • egy csipet fahéj

A töltelékhez:

  • Karamell vagy mogyoróvaj

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet a darált mandulával/dióval, kakaóval egy kevertőlba, adjuk hozzá a porcukrot, tojás sárgáját és az apró kockákra vágott vajat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. A masszát csomagoljuk fóliába és pihentessük két órát a hűtőben.

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. A durvára darált mandulát serpenyőben pirítsuk  aranybarnára, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot, majd jól keverjük össze.

A fánkokat ecsettel kenjük le tojásfehérjével, és mártsuk a mandulás-fahéjas keverékbe a tetejüket, majd tegyük vissza a tálcára.

Süssük a kekszfánkokat körülbelül 10 percig. Vegyük ki a sütőből és nyomjuk le egy kicsit a mélyedéseket a fakanál végével, ha sütés után eltűntek.

Hagyjuk kihűlni a kekszeket. A karamell- vagy mogyoróvajat tegyük habzsákba (vagy uzsonnászsákba), a hegyét vágjuk le és nyomjunk egy adagot a mélyedésbe. Hagyjuk egy kicsit megszáradni, majd tegyük sütisdobozba.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás-barackos galette

Cukkinis-citromos sütemény

Kávélikőrös golyók

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Gyors mákos-tejfölös bögrés sütemény

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".