• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás szeletek

Hozzávalók

Az omlós tésztához

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja

A mandulás krémhez

  • 80 ml tejszín
  • 150 g méz
  • 150 g vaj
  • 280 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 400 g szeletelt mandula

Elkészítés

Az omlós tésztához az összes hozzávalót gyorsan összegyúrjuk, fóliával letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Miután kivesszük újra átgyúrjuk a tésztát, és lisztezett munkalapon 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tepsire tesszük a tésztát, és rövid ideig pihentetjük. Sütés előtt szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben a középső rácson kb. 10 percig elősütjük.

A mandulás krémhez a tejszínt, a mézet, a vajat és a finomszemcséjű kristálycukrot összemelegítjük, majd belekeverjük a mandulaszeleteket és újra felforraljuk. Még melegen az omlós tésztára öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje megbarnul. Ha kihűlt háromszögekre vágjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Forralt boros sütemény

Mézes puszedli

Chilis mandulás karika

Csokis kifli

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Florentin keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".