• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás szeletek

Hozzávalók

Az omlós tésztához

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja

A mandulás krémhez

  • 80 ml tejszín
  • 150 g méz
  • 150 g vaj
  • 280 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 400 g szeletelt mandula

Elkészítés

Az omlós tésztához az összes hozzávalót gyorsan összegyúrjuk, fóliával letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Miután kivesszük újra átgyúrjuk a tésztát, és lisztezett munkalapon 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tepsire tesszük a tésztát, és rövid ideig pihentetjük. Sütés előtt szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben a középső rácson kb. 10 percig elősütjük.

A mandulás krémhez a tejszínt, a mézet, a vajat és a finomszemcséjű kristálycukrot összemelegítjük, majd belekeverjük a mandulaszeleteket és újra felforraljuk. Még melegen az omlós tésztára öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje megbarnul. Ha kihűlt háromszögekre vágjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sífelszerelés mézeskalácsból

Színes-csokis keksz

Sütőtökös zabkeksz

Kókuszos-áfonyás keksz

Csokis kifli

Mogyorós csokiszelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".