• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Meggyes-mogyorós szelet

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1–2 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál meggylekvár
  • 8 dkg aszalt meggy
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 15 dkg sótlan mogyoró

Elkészítés

A linzertésztához a sóval elkevert lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hideg vízzel összeállítjuk, majd fóliába csomagolva fél órát pihentetjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk, és 2 percig főzzük. A meggyet és a mogyorót feldaraboljuk, majd a tejszínhez adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlemezre húzzuk, majd megkenjük lekvárral, rákenjük a tejszínes-meggyes krémet, és 180 fokon 15–20 percig sütjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Florentine

Epermisu

„Tükörtojás” szelet (tejszínes-barackos túrós szelet)

5 hozzávalós málnás kosárka

Almakompót fahéjas krémmel

Rumos-narancsos kókusztorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".