• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mentás, áfonyás „dupla” baracklekvár

Hozzávalók

  • 70 dkg sárgabarack
  • 70 dkg nektarin
  • 15 dkg áfonya
  • 50 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 6–8 levél menta

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, a barackokat kimagozzuk, késsel feldaraboljuk. Egy lábasba öntjük a barackokat és az áfonyát, összekeverjük a befőzőcukorral és összefőzzük. A végén hozzáadjuk a mentaleveleket és összeturmixoljuk úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok. Aki nem szereti darabosan, természetesen teljesen le is turmixolhatja a gyümölcsöket. A kész lekvárt forrón steril üvegekbe töltjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tökös almalekvár

Fahéjas banándzsem

Fűszeres céklalekvár

Epres rebarbara­lekvár

Gyömbéres banándzsem

Narancs-ananász-mangó dzsem

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".