• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mini almás rétes nyárson

Hozzávalók

kb. 12-15 nyárshoz

A rétestésztához (ha gyorsan kell elkészíteni, bolti tésztát is használhatunk (2 tekercs))

  • 120 g liszt
  • 60 g langyos víz
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj

Az almatöltelékhez:

  • 400 g savanykás alma
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 80 g  Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 citrom leve
  • ½ teáskanál fahéj
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál rum
  • 20 g mazsola (ízlés szerint)

Ezen felül:

  • 40 g olvasztott vaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • Koronás Aranybarna Cukor a megszóráshoz
  • Fa nyársak

Elkészítés

A rétestészta összes hozzávalóját körülbelül 10 perc alatt kemény tésztává gyúrjuk.

A tésztából kézzel sima golyót formázunk, egy tálat forró vízzel kiöblítünk és 15 percig pihentetjük benne a tésztát. Közben elkészítjük az almatölteléket.

Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval.

A tésztát lisztezett munkafelületen a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Ökölbe szorítjuk a kezünket, ráhelyezzük a tésztát, és a kézfejünkkel óvatosan, apránként széthúzzuk. Olyan vékony legyen, hogy szinte át lehessen látni rajta. A tésztát lisztezett munkafelületre helyezzük, és a vastagabb széleit levágjuk.

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A tésztát megkenjük olvasztott vajjal.

A tésztalap hosszú alsó szélére ujjnyi vastagságban almatölteléket teszünk, és egyszer vagy kétszer feltekerjük, hogy vékony, töltött csíkot kapjunk.

Levágjuk a tésztalapról, és kb. 6 azonos szélességű tekercsre osztjuk.

A tekercseket nyársra húzzuk, és az előkészített tepsire helyezzük. Ezt megismételjük a maradék tésztával.

A nyársakat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Legfinomabb, ha még kissé melegen fogyasztjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos szelet

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Mandulás-kakaós tallérok csokival és cukormáz csíkokkal

Beignet, a francia fánk

Kakaós Battenberg-sütemény

Répás-mogyorós virágok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".