• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorókrémes habcsók

Hozzávalók

Az omlós tésztához:

  • 250 g liszt
  • 50 g darált mandula
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 220 g hideg vaj
  • 30 g kakaó

A habcsókhoz

  • 1 tojásfehérje ( kb. 30 g)
  • 1 csipet só
  • 60 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor

Összeállításhoz:

  • mogyorókrém 

 

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk a habcsók készítéséhez. A tojások sárgáját félretesszük az omlós tésztához. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy sóval. A cukrot lassan adagoljuk hozzá. Addig verjük a habot, amíg a cukor fel nem oldódik és a keverék fényes nem lesz. 

Melegítsük elő a sütőt 90°C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Töltsük a tojáshabot egy csillag formájú fúvókával ellátott habzsákba, és nyomjuk a kis habcsókokat a tepsire. Szárítsuk őket a sütőben körülbelül 1,5 órán keresztül, majd vegyük ki őket és tegyük félre.

Az omlós tésztához dolgozzuk össze a hozzávalókat.  A tésztát tekerjük fóliába és 2 órán át pihentessük a hűtőben. A kinyújtott tésztából kör alakú formákat szúrjunk ki (a habcsókok méretének megfelelően), és sütőpapírral bélelt tepsin 170 °C-on kb 10 percig sütjük.

Kenjük meg a kekszeket mogyorókrémmel, és tegyünk a tetejükre egy-egy habcsókot. Helyezzük őket sütőpapírra és szórjuk meg kakaóval. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tejbegríz­gombóc

Pekándiós csokis sütemény

Túrós-mandulás fonatok

Banánkenyér

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Tiramisu Taco

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".