• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Narancsos kuglóf

Hozzávalók

  • 250 g puha vaj
  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 300 ml tej
  • 50 ml frissen facsart narancslé
  • 300 g búzaliszt
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 1 csipet só

A narancsos cukormázhoz:

  • 20 ml narancslé
  • 70 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 teáskanál keményítő

A díszítéshez:

  • csokidarabkák
  • narancshéj darabkák

Elkészítés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kikeverjük a tojásokkal. Belereszeljük egy narancs héját, hozzáadjuk a tejet, a narancslevet, majd az összekevert száraz hozzávalókat is, és összedolgozzuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és kivajazunk, kilisztezünk egy sütőformát. Belesimítjuk a masszát, majd sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt készre sütjük. 25–30 perc elteltével lazán lefedjük egy alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, de a közepe is átsüljön. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. A narancsos cukormázhoz egy kis tálban kikeverjük a narancslevet az extra finom porcukorral és a keményítővel. A kihűlt, formából kivett kuglófot meglocsoljuk a narancsos cukormázzal, és csoki- valamint narancshéjdarabkákkal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás tiramisu

Áfonyás sajttorta Babka

Babka

Birsalmás kosárka

Mézeskalács keksz

Húsvéti palacsinta

Rizskoch

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".