• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nyuszibriósok

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 12 dkg Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • szórócukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojássárgáját, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle, majd 14 részre osztjuk a tésztát. Rudakat sodrunk belőle, melyből egy kis darabot mindig lecsípünk és gombócot formázunk belőle, ez lesz a nyuszi farka. A maradék rudat összetekerjük felül csepp alakban, a középső lyukba helyezzük a gombócot. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket. Lekenjük vízzel lazított tojássárgájával, a farokra szórócukrot szórunk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük kb. 30 perc alatt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tojásmentes epres süti

Lekváros csigák

Mandulás-kakaós tallérok csokival és cukormáz csíkokkal

Csokifészek tojásokkal

Kakaós háromszögek

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".