Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A piskóta alaphoz szükséges hozzávalók:
Hozzávalók a körtekompóthoz:
A fahéjas krém hozzávalói:
Ezen kívül:
A piskóta elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó hő) és béleljünk ki egy kb. 22 cm átmérőjű sütőformát sütőpapírral.
2. A tojásokat a cukorral, sóval és vaníliás cukorral a legmagasabb fokozaton legalább 7-10 percig habosra keverjük.
3. A lisztet szitáljuk át, és óvatosan, kézzel, adagokban keverjük hozzá az olajat.
4. Öntsük a piskóta tésztát az előkészített sütőformába, süssük az előmelegített sütőben kb. 20 percig, amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A körtekompót elkészítése
1. Hámozzuk meg és magozzuk ki a körtéket, majd vágjuk apró kockákra.
2. A cukrot a citromlével, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a rummal és a szegfűszeggel egy serpenyőben folyamatosan kevergetve melegítjük.
3. Hozzáadjuk a körte darabokat, kb. 7-10 percig főzzük, időnként megkeverve, majd hagyjuk kihűlni.
A fahéjas krém elkészítése
1. A zselatinlapokat egyenként hideg vízbe tesszük, és kb. 5 percig áztatjuk.
2. A mascarponét a tejszínnel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a rummal és a szegfűszeggel egy keverőtálban alacsony fokozaton rövid ideig keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton keményre verjük. Figyelem: Ne keverjük túl sokáig, mert a krém kicsapódhat.
3. Helyezzük a zselatint egy kis serpenyőbe, és melegítsük, amíg megolvad és gőzölögni kezd.
4. Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál mascarpone krémet, és gyorsan keverjük a zselatint a krémbe, hogy ne keletkezzenek csomók.
5. Töltsük meg a krémmel egy csillagcsővel ellátott habzsákot.
Az őszi Malakoff torta befejezése:
1. A piskótát tortagyűrűvel és, ha van, tortafóliával keretezzük.
2. A torta aljának szélére nyomjunk egy kis krémet, hogy a kompót és a lekvár ne folyjon ki.
3. Keverjük össze a áfonyalekvárt 1-2 evőkanál rummal, és egyenletesen kenjük el az alján.
4. Kenjük rá a kihűlt körtekompótot.
5. Ezután kenjünk rá egy réteg krémet, és simítsuk el.
6. Vágjuk félbe a babapiskótákat, mártsuk mindegyiket rövid ideig a rum és víz keverékébe, majd egyenletesen fedjük be velük a krémréteget.
7. Most adjunk hozzá még egy réteg krémet, egy réteg piskótát, majd még egy réteg krémet a befejezéshez.
8. Hűtsük a tortát legalább 5 órán át, vagy még jobb, ha egy egész éjszakán át.
9. Óvatosan vegyük le a tortakarikát egy késsel.
10. Vonjuk be a tortát a maradék krémmel, és díszítsük pörkölt mogyoróval és friss körteszeletekkel.
Recept nyomtatás vagy megosztás