• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Őszi Malakoff torta

Hozzávalók

A piskóta alaphoz szükséges hozzávalók:

  •  3 szobahőmérsékletű tojás
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 g liszt
  • 1 teáskanál repceolaj

Hozzávalók a körtekompóthoz:

  • 2 körte
  • 40 g Koronás Porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet ceyloni fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 evőkanál rum

A fahéjas krém hozzávalói:

  • 5 lap zselatin
  • 500 g mascarpone
  • 750 g tejszín
  • 150 g Koronás Porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál ceylon fahéj
  • 1 csipet tonkabab (opcionális)

Ezen kívül:

  • 200 g piskóta a rétegekhez
  • 40 g víz + 40 g rum a pácoláshoz
  • 100 g áfonyalekvár
  • 2 evőkanál rum
  • 1 körte a díszítéshez
  • 100 g őrölt, pörkölt mogyoró a megszóráshoz

Elkészítés

A piskóta elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó hő) és béleljünk ki egy kb. 22 cm átmérőjű sütőformát sütőpapírral.

2. A tojásokat a cukorral, sóval és vaníliás cukorral a legmagasabb fokozaton legalább 7-10 percig habosra keverjük.

3. A lisztet szitáljuk át, és óvatosan, kézzel, adagokban keverjük hozzá az olajat.

4. Öntsük a piskóta tésztát az előkészített sütőformába, süssük az előmelegített sütőben kb. 20 percig, amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A körtekompót elkészítése

1. Hámozzuk meg és magozzuk ki a körtéket, majd vágjuk apró kockákra.

2. A cukrot a citromlével, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a rummal és a szegfűszeggel egy serpenyőben folyamatosan kevergetve melegítjük.

3. Hozzáadjuk a körte darabokat, kb. 7-10 percig főzzük, időnként megkeverve, majd hagyjuk kihűlni.

A fahéjas krém elkészítése

1. A zselatinlapokat egyenként hideg vízbe tesszük, és kb. 5 percig áztatjuk.

2. A mascarponét a tejszínnel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a rummal és a szegfűszeggel egy keverőtálban alacsony fokozaton rövid ideig keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton keményre verjük. Figyelem: Ne keverjük túl sokáig, mert a krém kicsapódhat.

3. Helyezzük a zselatint egy kis serpenyőbe, és melegítsük, amíg megolvad és gőzölögni kezd.

4. Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál mascarpone krémet, és gyorsan keverjük a zselatint a krémbe, hogy ne keletkezzenek csomók.

5. Töltsük meg a krémmel egy csillagcsővel ellátott habzsákot.

Az őszi Malakoff torta befejezése:

1. A piskótát tortagyűrűvel és, ha van, tortafóliával keretezzük.

2. A torta aljának szélére nyomjunk egy kis krémet, hogy a kompót és a lekvár ne folyjon ki.

3. Keverjük össze a áfonyalekvárt 1-2 evőkanál rummal, és egyenletesen kenjük el az alján.

4. Kenjük rá a kihűlt körtekompótot.

5. Ezután kenjünk rá egy réteg krémet, és simítsuk el.

6. Vágjuk félbe a babapiskótákat, mártsuk mindegyiket rövid ideig a rum és víz keverékébe, majd egyenletesen fedjük be velük a krémréteget.

7. Most adjunk hozzá még egy réteg krémet, egy réteg piskótát, majd még egy réteg krémet a befejezéshez.

8. Hűtsük a tortát legalább 5 órán át, vagy még jobb, ha egy egész éjszakán át.

9. Óvatosan vegyük le a tortakarikát egy késsel.

10. Vonjuk be a tortát a maradék krémmel, és díszítsük pörkölt mogyoróval és friss körteszeletekkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Narancsos kuglóf

Bundás kalács sós karamell­szósszal

Duplacsokis-narancsos cantuccini

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Diós-szilvás kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".