• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Papayalekvár

Hozzávalók

  • 1,2 kg papaya gyümölcshús
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 2 rúd vanília
  • 3 db citrom leve
  • 6 dl víz

Elkészítés

A papayákat 4 cikkre vágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd levágjuk a húst a héjról. A megtisztított gyümölcshúst kockázzuk apróra, majd keverjük össze a Koronás Befőzőcukorral, a vízzel, a félbevágott vanília rudakkal és kb. 20–30 perc alatt forraljuk lekvár sűrűségűre. Mikor a papaya darabkák már puhák, vagy szétfőttek, és a lekvár még híg, facsarjuk bele a lime-ok levét. Egyet forraljunk még rajta és tölthetjük is az üvegbe a lekvárokat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Barackos almalekvár

Mézes fügelekvár

Pálinkás málnalekvár

Ribizlilekvár

Cideres eperlekvár

Egreslekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".