• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Hozzávalók

  • 90 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 42 g vaj
  • 2 db banán 3 mm vastagra felszeletelve
  • 50 g durvára vágott pekándió
  • 165 g teljes kiörlésű liszt
  • 150 g kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só
  • negyyed teáskanál őrölt fahéj
  • 250 g összetört, érett banán
  • 2 db tojás
  • 80 ml étolaj
  • 80 g kefír

A karamellszószhoz

  • 3 evőkanál Koronás Aranybarna Cukor
  • 3 evőkanál habtejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és előkészítünk egy 20x18 cm-es, magas peremű sütőformát. A vajat felolvasztjuk a sütőformában, majd egyenletesen rászórjuk a barnacukrot. A szeletelt banánnal beterítjük a forma alját. A száraz hozzávalókat mind összekeverjük egy nagy tálban, majd az összes folyékony hozzávaló is hozzámehet az összetört banánnal együtt. Alaposan elegyítjük, míg sima lesz, de ne habosítsuk fel! A masszát a formába szedjük a banánszeletekre, majd 175 fokon, légkeverés nélkül megsütjük 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e teljesen. Kisülés után hagyjuk még 20 percig a formában hűlni, mielőtt kiborítjuk. A szószhoz mind a három összetevőt egy kis edényben forraljuk 2 percen át. A hőről levéve hagyjuk hűlni 2 percet, majd a banánkenyérre öntjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Finom mákos-túrótorta

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Brownie

szezámmaggal

Kókuszos répakuglóf

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Epres tiramisu

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".