• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Hozzávalók

  • 90 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 42 g vaj
  • 2 db banán 3 mm vastagra felszeletelve
  • 50 g durvára vágott pekándió
  • 165 g teljes kiörlésű liszt
  • 150 g kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só
  • negyyed teáskanál őrölt fahéj
  • 250 g összetört, érett banán
  • 2 db tojás
  • 80 ml étolaj
  • 80 g kefír

A karamellszószhoz

  • 3 evőkanál Koronás Aranybarna Cukor
  • 3 evőkanál habtejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és előkészítünk egy 20x18 cm-es, magas peremű sütőformát. A vajat felolvasztjuk a sütőformában, majd egyenletesen rászórjuk a barnacukrot. A szeletelt banánnal beterítjük a forma alját. A száraz hozzávalókat mind összekeverjük egy nagy tálban, majd az összes folyékony hozzávaló is hozzámehet az összetört banánnal együtt. Alaposan elegyítjük, míg sima lesz, de ne habosítsuk fel! A masszát a formába szedjük a banánszeletekre, majd 175 fokon, légkeverés nélkül megsütjük 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e teljesen. Kisülés után hagyjuk még 20 percig a formában hűlni, mielőtt kiborítjuk. A szószhoz mind a három összetevőt egy kis edényben forraljuk 2 percen át. A hőről levéve hagyjuk hűlni 2 percet, majd a banánkenyérre öntjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Baracklekváros golyók cukormázzal

Epres reszelt túrós

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Meggyes rácsos

Fahéjas karika

cukormázzal

Lekváros bukta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".