• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pikáns szilvaszósz

Hozzávalók

  • 0,5 kg mosott, magozott szilva
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy, savanykás alma, kimagozva, kockázva
  • 3 cm hosszú gyömbér reszelve
  • 20 dkg Koronás befőzőcukor 2:1
  • 1,5 dl balzsamecet
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • csipet só
  • őrölt színes bors

Elkészítés

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, az almát kis kockákra vagdossuk. A cukorral összekeverjük a zöldségeket, gyümölcsöket, belereszeljük a gyömbért is, hozzáadjuk a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, garam masalával, szerecsendióval fűszerezzük, majd alaposan összeforraljuk, ha szükséges le is turmixolhatjuk, hogy krémesebb állaga legyen. Sterilizált üvegekbe szedjük. Sült húsok mellé igazi csemege!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tökös almalekvár

Réteges lekvár

Áfonyalekvár

Szőlő lekvár

Citromfüves sárgabarack­­lekvár meggyel

Szilvalekvár áfonyával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".