• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Poke tál 2 fő részére

Hozzávalók

  • 100 g basmati rizs
  • 125 g edamame (zsenge szójabab, fagyasztott)
  • 300 g vöröskáposzta vagy retek, vagy mindkettő összekeverve
  • ¼ uborka
  • 200 g friss lazacfilé bőr nélkül
  • 1 érett avokádó 
  • 1-2 evőkanál shiso zsázsa (kínai bazsalikom) vagy alternatívaként kerti zsázsa
  • ½ mangó
  • ½ teáskanál Sugars of the World - Barna Nád Kristálycukor
  • 1-1½ teáskanál szezámmag
  • 1 lime
  • 1 teáskanál wasabi paszta
  • savanyított gyömbér 
  • só

Az öntethez:

  • 1 teáskanál Sugars of the World - Barna Nád Kristálycukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
     

Elkészítés

A rizst megmossuk, 400 ml sós vízben a csomagoláson olvasható utasítás alapján megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel, majd leszűrjük. Az edamame babot sós vízben 3-5 percig főzzük, ha elkészült, leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük. Megmossuk a vöröskáposztát, félbevágjuk, eltávolítjuk a torzsáját, majd apróra szeleteljük. Megtisztítjuk és felaprítjuk a retket. Összedolgozzuk ½ teáskanál sóval és ½ teáskanál cukorral, kb. 2 percig gyúrjuk. 
Megmossuk az uborkát, majd egy hámozóval vékony szeletekre vágjuk és feltekerjük. Megtisztítjuk a lazacot, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, majd 1 cm-es kockákra vágjuk.
Kimagozzuk és megpucoljuk az avokádót.
Meghámozzuk és kimagozzuk a mangót (vigyázzunk, csúszós!). Felkockázzuk az avokádót és a mangót.

Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, a cukrot és az olajat.

A rizst két külön tálba osztjuk, és elrendezzük a feltéteket a tetején, meglocsoljuk az öntettel, majd megszórjuk a zsázsával és a szezámmaggal. Félbevágott lime-mal, wasabival és gyömbérrel díszítjük. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-túrós kevert süti

Szilvás-csokis-kávés muffin

Szilvás tiramisu

Frissítő gyümölcs shake

Banános-kókuszos palacsinta

Forró gyömbéres narancsital

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".