• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pudingos szív túrós tésztából

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

A tésztához

  • 250 g sovány túró
  • 70 g semleges ízű olaj
  • 80 g tej
  • 60 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 nagy csipet só
  • 460 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A pudinghoz

  • 350 ml tej
  • 50 ml tejszínhab
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 4 evőkanál Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor

A díszítéshez

  • áfonya, málna
  • Porcukor Malom

 

Elkészítés

A pudingot a megadott hozzávalókból a csomagolás utasításai szerint elkészítjük. Hagyjuk kihűlni.

A túrós tésztához a túrót, az olajat, a tejet, a cukrot és a sót habverővel összekeverjük, hogy homogén keveréket kapjunk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a túrós keverékhez adjuk. Először fakanállal keverjük össze, majd kézzel gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, felső/alsó sütéssel. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A tésztát elfelezzük, és mindkét tésztafelet téglalap alakúra nyújtjuk.

Késsel hosszában kb. 3-3,5 cm széles csíkokat vágunk belőle.

A pudingot egy eldobható habzsákba töltjük, levágjuk a hegyét, és a csíkokra nyomjuk. Figyelem: hagyjunk ki néhány centimétert a tésztacsík közepén, hogy a szív hegyét szépen össze lehessen nyomni.

Az áfonyát és a málnát apró darabokra vágjuk, és eloszlatjuk a puding tetején.

A két végénél feltekerjük. A csúcsát nagyon szépen formázzuk meg, hogy a szív alak sütés után is könnyen felismerhető legyen.

Ha szeretnénk, a közepébe még több pudingot nyomhatunk.

A szíveket az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek. Hagyjuk kihűlni, és megszórjuk cukorral.

Megjegyzés: A szívek sokáig szaftosak maradnak - és a tészta sem keményedik meg. A legjobb légmentesen lezárt edényben tárolni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás mini kalácsok

Mogyorókrémes habcsók

Lekváros bukta

Túrógombóc eperröszterrel

Makadámdiós keksz

Mákos kosárkák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".