• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rozmaringos nektarin chutney

Hozzávalók

Hozzávalók:
500 g nektarin
2 hagyma
2 evőkanál repceolaj
250 g almaecet
250 g víz
250 g Koronás Befőzőcukor 3:1
1 teáskanál só
3–4 ág rozmaring

Elkészítés

Elkészítés:

A nektarinokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymákat meghámozzuk és szintén felkockázzuk. A repceolajat egy nagy lábosban felhevítjük, majd a hagymát üvegesre pároljuk benne.
Hozzáadjuk a nektarint és a sót, és kevergetve néhány percig együtt pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és az almaecet egy részét. A hőfokot közepesre csökkentjük, és a chutney-t fedő alatt, időnként megkeverve 20–30 percig főzzük. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék almaecetet.
A kész chutney-t még forrón tiszta üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és teljesen kihűtjük. Hűvös, sötét helyen (pl. kamrában) 3–6 hónapig is eltartható. Kiváló pikáns szószként, grillezett vagy sült ételek mellé, illetve kenyérfeltétként is remekül megállja a helyét.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Lime-os málnalekvár

Papayalekvár

Kivis eperlekvár

Sütőben sült szilvalekvár

Fügelekvár

Eper-gin lekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".