
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók:
500 g nektarin
2 hagyma
2 evőkanál repceolaj
250 g almaecet
250 g víz
250 g Koronás Befőzőcukor 3:1
1 teáskanál só
3–4 ág rozmaring
Elkészítés:
A nektarinokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. A hagymákat meghámozzuk és szintén felkockázzuk. A repceolajat egy nagy lábosban felhevítjük, majd a hagymát üvegesre pároljuk benne.
Hozzáadjuk a nektarint és a sót, és kevergetve néhány percig együtt pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és az almaecet egy részét. A hőfokot közepesre csökkentjük, és a chutney-t fedő alatt, időnként megkeverve 20–30 percig főzzük. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék almaecetet.
A kész chutney-t még forrón tiszta üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és teljesen kihűtjük. Hűvös, sötét helyen (pl. kamrában) 3–6 hónapig is eltartható. Kiváló pikáns szószként, grillezett vagy sült ételek mellé, illetve kenyérfeltétként is remekül megállja a helyét.
Recept nyomtatás vagy megosztás