• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sütés nélküli epres zebra torta

Hozzávalók

Adagok száma: 10
Elkészítési idő: 20 perc (hűtési idő nélkül)

  • 80 g vaj
  • 200 g csokoládés vajas keksz
  • 250 g eper (friss vagy fagyasztott, kiolvasztva és lecsöpögtetve)
  • 200 g Koronás Porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 750 g túró
  • 1 evőkanál citromlé
  • 9 zselatinlap

A díszítéshez

  • 1 marék eper
  • menta

Elkészítés

Egy 20 vagy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

A vajat egy kis edényben lassan felolvasztjuk.

A csokoládés vajas kekszet egy fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Ezután összekeverjük az olvasztott vajjal.

A morzsás keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tortaforma alján, és egy pohárral erősen lenyomkodjuk. A hűtőszekrénybe tesszük.

Az epret megmossuk, és eltávolítjuk a szárát. Hozzáadunk 1 evőkanál citromlevet és 50 g cukrot, majd pürésítsük.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk.

A túrót, 150 g cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük, és összekeverjük.

A zselatint jól kinyomkodjuk, és egy edényben, alacsony hőfokon megolvasztjuk.

A túrókeverék 1/3 részét a megolvasztott zselatinba keverjük, és addig melegítjük, amíg a keverék folyékony nem lesz. A maradék túrós keverékhez adjuk, és jól elkeverjük.

Hozzáadagoljuk a keményre felvert tejszínhabot.

A túró és a tejszínhab egyharmadát egy tálba öntjük, és összekeverjük az eperpürével.

A tortaalap közepére öntünk egy merőkanálnyi túrókrémet, majd a túrókrém közepére teszünk egy merőkanálnyi epres túrókrémet. Addig ismételjük, amíg az összes krém el nem fogy.

A tortát legalább 4 órán át hűtjük - de a legjobb egy éjszakán át.

Eltávolítjuk a tortaforma peremét. Felezett vagy negyedelt friss eperrel és friss mentával díszítjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gofri mangópürével

Csokis csillagok

Birsalmás kosárka

Kókuszos szelet

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Vaníliás-rumos korongok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".