• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sütés nélküli epres zebra torta

Hozzávalók

Adagok száma: 10
Elkészítési idő: 20 perc (hűtési idő nélkül)

  • 80 g vaj
  • 200 g csokoládés vajas keksz
  • 250 g eper (friss vagy fagyasztott, kiolvasztva és lecsöpögtetve)
  • 200 g Koronás Porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 750 g túró
  • 1 evőkanál citromlé
  • 9 zselatinlap

A díszítéshez

  • 1 marék eper
  • menta

Elkészítés

Egy 20 vagy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

A vajat egy kis edényben lassan felolvasztjuk.

A csokoládés vajas kekszet egy fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Ezután összekeverjük az olvasztott vajjal.

A morzsás keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tortaforma alján, és egy pohárral erősen lenyomkodjuk. A hűtőszekrénybe tesszük.

Az epret megmossuk, és eltávolítjuk a szárát. Hozzáadunk 1 evőkanál citromlevet és 50 g cukrot, majd pürésítsük.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk.

A túrót, 150 g cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük, és összekeverjük.

A zselatint jól kinyomkodjuk, és egy edényben, alacsony hőfokon megolvasztjuk.

A túrókeverék 1/3 részét a megolvasztott zselatinba keverjük, és addig melegítjük, amíg a keverék folyékony nem lesz. A maradék túrós keverékhez adjuk, és jól elkeverjük.

Hozzáadagoljuk a keményre felvert tejszínhabot.

A túró és a tejszínhab egyharmadát egy tálba öntjük, és összekeverjük az eperpürével.

A tortaalap közepére öntünk egy merőkanálnyi túrókrémet, majd a túrókrém közepére teszünk egy merőkanálnyi epres túrókrémet. Addig ismételjük, amíg az összes krém el nem fogy.

A tortát legalább 4 órán át hűtjük - de a legjobb egy éjszakán át.

Eltávolítjuk a tortaforma peremét. Felezett vagy negyedelt friss eperrel és friss mentával díszítjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés brownie karamell­habbal

Almás rétes kuglóf

Szilvás-diós rétes

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Csokoládé szalámi

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".