• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilvás-diós rétes

Hozzávalók

  • Hozzávalók (3 rúd):
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 9 levél réteslap
  • 16 dkg dió
  • 7 ek Koronás Porcukor
  • 50 dkg szilva
  • tetejére: 1 tojás kevés tejjel kikeverve

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk. A darált diót a porcukorral összekeverjük, a szilvát megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A réteslapot egy konyharuhára terítjük, megkenjük kevés vajjal, ráterítünk egy másik lapot, azt is megvajazzuk. A dióval harmadával megszórjuk, a szilva harmadát rászórjuk, betakarjuk egy réteslappal és feltekerjük. A maradék 2 rudat is elkészítjük. Felvert, kevés tejjel elkevert tojással lekenjük a tetejét és 180 fokos sütőbe tesszük. 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc+sütés

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gyömbéres-citromos brownie cukormázzal

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Epres habroló

Almás pite muffin

Eperpite

Karácsonyi kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".