• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilveszteri partirakéták

Hozzávalók

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál bourbon vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A pezsgős krémhez

  • 80 g krémsajt
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor
  • 2 evőkanál pezsgő/prosecco

A bevonathoz:

  • 70g fehér csokoládé
  • 70 g tejcsokoládé

A dekorációhoz:

  • hurkapálcák, cukorgyöngy, dekorcukor, arany színű szalag

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot egy tálba tesszük.

A hideg vajat gyorsan apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk.

Adjuk hozzá a tojást és a sót, és gyúrjuk össze az összes hozzávalót.

Csomagoljuk be a tésztát fóliába, és helyezzük a hűtőbe körülbelül 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A munkafelületet enyhén szórjuk meg liszttel. Sodrófával nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra, és egy éles késsel vágjunk ki belőle rakétákat.

Óvatosan szúrjunk hurkapálcákat a tésztába a rakéták feléig.

A rakétákat előmelegített sütőben 8 percig süssük. Ezután hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit keverjük össze, és tegyük hűtőbe 30 percre.

Kenjen meg egy-egy kekszet a pezsgős krémmel, majd helyezzen rá egy másik kekszet.

Helyezze a rakétákat a hűtőszekrénybe 10 percre.

Olvassza fel a csokoládékat külön-külön.

Merítse a rakéták hegyét az olvasztott csokoládéba.

Igény szerint díszítse a rakétákat cukorgyöngyökkel, szalagokkal.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Répás süti csészében

Keksztekercs

Sütőtökös muffin pókhálóval

Sósmogyorós karamellpite

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Diós-nugátos kekszek

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".